Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата именуваше 17 нови кардинали на Римската курија

Папата Фрањо на конзисториумот во базиликата Свети Петар на 19 ноември 2016 година именуваше 17 нови кардинали.

Ватикан Вести Проповеди

Срцето приврзано на пари е идолопоклоничко

Во проповедта на утринската литургија на 18 ноември во капелата на домот Света Марта папата Фрањо зборуваше за идолот на парите.

Ватикан Вести

Папата и Патријархот Мар Геваргис III се молат за мир

Да заврши страшното насилство посебно во Сирија и Ирак во кои се водат конфликти кои ниту една причина не може да ги оправда или дозволи – е желбата која Папата

Ватикан Вести

Јубилејот и екуменизмот се плодови на Вториот ватикански собор

Јубилејот на милосрдието и екуменизмот се плодови на Вториот ватикански собор – рече папата Фрањо во интервју за италијанскиот весник Avvenire кое го даде по повод свршетокот на Светата година

Вести Македонија

Промоција на книгата „Благородното дело на отец Јосиф и сестра Еврозија Алоати“ во Струмица

Во среда 16 ноември 2016, пред бројната публика во струмичката Катедрална црква „Успение на Пресвета Богородица“, се одржа промоција на книгата „Благородното дело на отец Јосиф Алоати и на сестра

Вера Сведоштва

Девојчето Мила и нејзиниот симпатичен пријател Даун

Седев на клупата во паркот кога до мене дојде таа. Девојчето со сини очи, руса коса, на свои 6 или 7 години, не сум сигурна. Во едната рака држеше плишено

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Љубовта Божја плаче заради нашата неверност

Во проповедта на светата Литургија во капелата на домот Света Марта, на 17 ноември 2016 година Светиот Отец говореше за Божјата љубов и човечкото неверие.

Ватикан Вести

Парите треба да служат, а не да господарат

Бидете внимателни на три предизвици: квалитетното користење на парите, чесноста и солидарноста – им порача папата Фрањо на учесниците на конференцијата „Бизнис лидерите како работници на економската и социјалната вклученост“.

Ватикан Вести

Папата: Црквата постои заради евангелизацијата

Црквата „постои заради евангелизацијата“, но евангелизацијата бара прилагодување на различните ситуации

Ватикан Вести

„Папските“ пожарникари и реставратори помагаат во Нурсија

На 15 ноември 2016 година папата Фрањо во Нурсија ја испрати противпожарната служба на градот – држава Ватикан.