Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Во Светата куќа во Лорето Светиот Отец потпиша Апостолски поттик за младите

Светата Миса во Светата назаретска куќа во Лорето и потпишувањето на Апостолскиот поттик „Christus vivit“ кој се однесува на Бискупската синода посветена на младите, одржана во октомври минатата година, се

Ватикан Вести

Преку примерот на Марија пренесувајте го Евангелието на мирот

Во настанот на Благовештението се отвора динамиката на звањата која е изразена во три аспекти кои ја каратеризираа Синодата за млади, а тие се: слушање на зборовите за Божјиот проект;

Вера Духовност

Великиот пост е можност за нов почеток

Последните неколку недели со третоодделенците ги обработувам Исусовите средби со грешниците, луѓе кои од општеството се пречкртани. За нив во очите на светот нема спас, тие се такви и тоа

Вести Свет

Фрањевец доби награда за најдобар наставник во светот за 2019

Годишната светска награда за најдобар наставник оваа година му припадна на фра Петер Табичи фрањевец и професор од Кенија.

Ватикан Вести

Апели на Папата за Никарагва, Нигерија и Мали

Се молиме за големиот број жртви од последните нечовечки напади што се случија во Нигерија и Мaли

Вера Духовност

Слово за живот, март 2019

„Бидете милостиви како што е милостив вашиот Отец“ (Лука 6,36)

Ватикан Вести

Папата: Младоста не е пасивност, туку постигнување на важни цели

Во салата Павле VI во Ватикан папата Фрањо ги прими учениците на бискупскиот училишен центар „Грегорио Барбариго“ од Падова и во отворен дијалог одговараше на нивните прашања. Сите ги повика

Ватикан Вести

Да не го злоупотребуваме Божјото милосрдие заради духовната мрзеливост

Можноста за преобраќање не е неограничена, затоа потребно е веднаш да се искористи, инаку би можела засекогаш да биде загубена

Вести Македонија

Европска годишна средба на Радио Марија

Од 19 до 21 март 2019 година во Ерба, Северна Италија се одржа Европска годишна средба на директорите и претседателите на Радио Марија во Европа. На средбата учество зеде и

Ватикан Вести

Света Литургија по повод 24 години од смртта на с. Маргарита

Отец Димитар Ташев ја предводеше светата Литургија за спомен на 24 годишнината од смртта на сестра Маргарита Јорданова.