Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Драги пријатели, на светот му требаат светци

Драги пријатели, на светот му требаат светци и сите ние, без исклучок сме повикани на светост.

Вести Македонија

Струмица: Holywin – По стапките на светците

На 31 октомври 2017 година во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа молитвена

Вести Свет

Кардинал Паролин ја заврши посетата во Хрватска

Државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин, на 31 октомври ја заврши својата посета на Хрватска.

Ватикан Вести

Папата: Потребна е храброст, а не „пасторал на чување“

За да расте Царството Божјо, треба да имаме храброст да го фрлиме синаповото зрно и

Вера Сведоштва

Празник на Сите Светци

Денес Црквата во еден единствен празник го слави споменденот на сите светци, познати и непознати

Вести Македонија

Заврши октомвриската побожност во Петралинци

Во текот на целиот месец октомври посветен на Блажена Дева Марија, во католичката парохија „Свети Кирил и Методиј“,

Вести Македонија

Заврши Октомвриската побожност во Нова Маала и Чанаклија

На 31 октомври, во предвечерните часови, во парохиската црква „Успение на Пресвета Богородица“