Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Божиќ во Сирија

Божиќ во шестата година од војната изгледа како првиот христијански Божиќ – рече кардинал Марио

Ватикан Вести

Надежта во Бог никогаш не разочарува

Да се надеваш против секоја надеж – за овој фундаментален христијански парадокс говореше папата

Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат

Во вторник 27 декември 2016 година во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

Ватикан Вести

Папата упати порака до младите учесници на екуменската средба во Рига

Во Рига главниот град на Латвија илјадници млади се собраа на 39. Средба на млади која ја организираше екуменската молитвена заедница од Тезе. Екуменската средба на млади ќе се одржи

Вести Македонија

Божиќен концерт во Католичката црква во Битола

На 26 декември 2.2016 во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ – Битола, се одржа традиционалниот

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше свечена Миса во Битола

На 26 декември 2016 на празникот на свети првомаченик Стефан во парохиската црква „Пресвето Срце

Вести Македонија

Божиќ во скопската парохија

Во понеделникот, на 2 декември 2016 година, на втор ден Божиќ во Скопската катедрала “Пресвето Срце

Вера Семејство

Божиќ, каде си?

Беше тоа една од оние посебни, со чудо очекувана обоена вечер. Мајка ми ги редеше колачите на

Ватикан Вести

Папата: Исус нѐ повикува да ја избереме светлината и животот

Божиќната радост и денес – додека литургиски го прославуваме мачеништвото на свети Стефан Првомаченик – ги исполнува нашите срца – рече во воведот на својот пладневен наговор папата Фрањо пред

Вера Сведоштва

Кои се сестрите Евхаристинки?

Сакам да го задоволам праведното љубопитство на читателот кој разбирливо би сакал поопширно