Archive

Врати се на почетна
Вера Духовност Колумни

Божиќен пост

„Ете го постот, што го избрав: раскини ги оковите на неправдата, одврзи ги врските на јаремот, и угнетените пушти ги на слобода и скрши го секој јарем.“ (Исаија 58, 6)

Вести Македонија

Македонски Каритас прослави 25 години од своето постоење

На 26 ноември 2016 година во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ со свечена академија беше прославена 25 годишнината од постоењето на Македонски Каритас.

Ватикан Вести

Папата изрази сочувство на кубанскиот народ

Папата изрази сочувство на кубанскиот народ по повод смртта на Фидел Кастро.

Ватикан Вести

Доделени наградите за теологија од фондацијата Рацингер

Рацингеровите мисли ни помагаат да бидеме отворени за хоризонтот на вечноста, давајќи така смисла на нашата надеж и нашите човечки должности – рече папата Фрањо во својот поздравен говор до

Ватикан Вести

Папата со порака до учесниците на симпозиумот за економија

За да се преиспита економијата треба да се појде од секојдневните мали избори кои се однесуваат на сите, солидарно да се користат добрата,

Вера Сведоштва

Свети апостол Филип

Кога славиме празник на некој од апостол нѐ опфаќа желба колку што може повеќе да дознаеме за неговиот живот.

Вера Сведоштва

Свети Иван Златоуст

Денес го празнуваме споменденот на свети Иван Златоуст, најголемиот црковен говорник

Ватикан Вести Проповеди

Вечно проклетство е трајната оддалеченост од Бог

Изборот за оддалеченост од Бог е вечно проклетство – рече Папата во проповедта на светата Литургија во капелата на домот Света Марта на 25 ноември 2016 година.