Твитер порака на папата Фрањо на празникот на свети маченк Валентин

Твитер порака на папата Фрањо на празникот на свети маченк Валентин

На празникот на свети маченик Валентин, папата Фрањо упати Твитер порака во која се осврна на значењето на љубовта.

Оној кој љуби има фантазија да пронајде решение таму каде што другите гледаат само проблеми. Оној кој љуби помага на ближниот во склад со конкретните потреби и креативно, а не според веќе утврдените замисли или клишеа, порача Светиот Отец во Твитер пораката објаена на 14 февруари 2019 година.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот