Твитер порака на Папата: За светост потребни се молитва, понизност и милосрдие

Ватикан, 16.7.2013 /к.мк/ – Од својот Твитер профил @ Pontifex папата Фрањо објави нова порака во која се вели: Во христијанскиот живот неопходни се молитвата, понизноста и милосрдието кон сите луѓе: тоа е патот до светоста.

Твитер профилот на папата Фрањо е на девет јазици и има повеќе од 7,5 милиони пријатели. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<