Твитер порака на Папата за Вознесението на Пресвета Богородица

Твитер порака на Папата за Вознесението на Пресвета Богородица

Вознесението на Пресвета Богородица се однесува на нашата иднина: го насочува нашиот поглед кон небото претскажувајќи „ново небо и нова земја“ со победата на воскреснатиот Христос – им порача папата Фрањо на своите следбеници на Твитер, по повод Вознесението на Пресвета Богородица.

Вознесението на Пресвета Богородица се однесува на нашата иднина: го насочува нашиот поглед кон небото претскажувајќи „ново небо и нова земја“ со победата на воскреснатиот Христос – им порача папата Фрањо на своите следбеници на Твитер, по повод Вознесението на Пресвета Богородица, потсетувајќи со тоа на она што минатата година го кажа на тој празник. Тогаш пред молитвата Ангел Господов рече дека Марија била првата која поверувала во Синот Божји и прва која со телото и душата е вознесена на небото. Прва го прифатила и во рацете го примила Исуса кога сѐ уште бил дете и прва е прифатена во неговите раце и воведена во вечното Царство на Отецот – истакна во таа прилика Светиот Отец.

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот