Прославен патрониот празник во Бистренци

Во полната црква Свети Јосиф во Бистренци во недела 27 април 2014 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, во заедништво со свештеници од Скопската бискупија и Апостолскиот егзрхат во Македонија служеше света Литургија, по повод патрониот празник на црквата.

Покрај бројното месно население на Литургијата присуствуваа и верници од други места, како и претседателот на месната заедница во Бистреници и о. Димо Марковачев од МПЦ – ОА, Повардарска епархија. (д.т.)

Категорија: Македонија

За авторот