Програма за посетата на папата Фрањо на Македонија

Програма за посетата на папата Фрањо на Македонија
 • 08:20 Поаѓање за Скопје од аеродромот во Софија
 • 08:15 Пристигнување на аеродромот во Скопје
 • Официјален дочек
 • Церемонија за добредојде во Претседателската палата
 • Средба со Претседателот на Македонија
 • Средба со Премиерот на Македонија
 • Средба со државниот врв, граѓанското општество и дипломатскиот кор
 • Средба со лидерите на верските заедници во НУ „Спомен куќа на Мајка Тереза“ – Скопје
 • Средба со сиромашните
 • Света Литургија на Плоштадот „Македонија“
 • Екуменска и меѓурелигиска средба со младите – во дворот на катедралата “Пресвето Срце Исусово“
 • Средба со свештениците, нивните семејства и богопосветените лица
 • Официјално испраќање
 • 18:30 Заминување за Рим од аеродромот во Скопје
Категорија: Uncategorized

За авторот