Прва Причест во Петралинци

Во неделата на Светите Оци, 12 јуни 2016 година во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ – Петралинци, а по повод Првата Причест во парохијата. Имено две деца, во текот на изминатиот период духовно се подготвуваа за го примат Господ Исус Христос во светата Причест, а претходно децта ги обновија своите крштелен завет. На Литургијата присуствуваа бројни верници од парохијата, како и роднини и пријатели на првопричесниците.

Во проповедта о. Ѓорги Појразов ја потенцираше важноста на светата Причест, а на крајот од Литургијата се заблагодари на Господ Бог за вој настан, како и на родителите и сите оние ои ги подржуваат децата наа нивнот христијански пат.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот