Почесниот папа Бенедикт XVI во четврток ќе се пресели во Ватикан

Ватикан, 30.4.2013 /к.мк/ – Според изјавата на портпаролот на Ватикан патер Ломбарди на конференцијата за печат во вторникот 30 април, потврди дека почесниот папа Бенедикт XVI во четврток попладне ќе се пресели од летната резиденција Кастел Гандолфо во манастирот Матер Еклезија. Почесниот папа ќе пристигне во Ватикан помеѓу 16.30 и 17.00 часот, а според изјавата ќе биде придружуван од неговиот секретар Георг Генсвајн. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<