Паљурци: Молебен во чест на Мајка Божја Утешителка (Паљурска)

Паљурци: Молебен во чест на Мајка Божја Утешителка (Паљурска)

Во попладневните часови во недела на 23 септември 2018 година во Паљурци се одржа Молебен во чест на Мајка Божја Утешителка (Паљурска). На молебенот присуствуваа свештеници и верници од повеќе парохии од Струмичко – скопската епархија, а го предводеше о. Тома Ангелов, парох во Богданци.

За време на молебенот пригодна проповед одржа о. Спасо Ристов, а по завршувањето верниците со дружење го продолжија заедништвото.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот