Папата: Светоста е најпривлечното лице на Црквата

Папата: Светоста е најпривлечното лице на Црквата

Светиот Отец со своите следбеници на Твитер, на 11 април 2018 година, сподели кратки размислувања и поттикнувања за тоа што значи да се биде свет.

Во својата прва порака истакна дека „зборот среќен или блажен стануваат синоними за свет, затоа што оние кои се верни на Бог, преку своето себедарување, стекнуваат вистинска среќа.“ Во втората пак твитер порака објаснува дека „светоста е најпривлечното лице на Црквата.“

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот