Папата потсети на молитвата за Епископската синода

Папата потсети на молитвата за Епископската синода

На крајот од молитвата Царице небесна во недела 28 мај 2023 година папата Фрањо потести на молитвата за подршка на подготовките за Синодата, која ќе се одржи ширум светот на 31 мај: Следната среда, на крајот на мај, се планирани молитви во маријанските светилишта ширум светот за поддршка на подготовките за следното Редовно собрание на Епископската синода. Ја молиме Дева Марија со својата мајчинска заштита да ја следи оваа важна етапа од Синодата. Нејзе и ја доверуваме и желбата за мир на толку многу народи ширум светот, посебно на населението на маченичката Украина.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот