Одбележан Денот на лебот во Скопската парохија

Одбележан Денот на лебот во Скопската парохија

Во недела 15 октомври 2017 во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје за време на Евхаристиската прослава е одбележан Денот на лебот и благодарност за плодовите на земјата.

Деца кои посетуваат основно училиште предводени од вероучителиките го принесоа лебот и плодовите на земјата, а во пригодната проповед скопскиот парох дон Давор Топиќ рече дека лебот е извор на животната и духовната сила и дека со овој настан кој Црквата го промовира во своите институции сака да придонесе за целосно воспитание и образование и за да се изгради правилен однос кон природата.

По завршувањето на Мисата, пред катедралата група на скаути од парохијата по повод Ден на лебот делеа „фритули“ и мали лепчиња за парохјаните и низ игра создадоа пријатна и радосна атмосфера која произлезе од чистите детски срца.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот