На Христoвиот крст секогаш одново се раѓа нашата надеж

На Христoвиот крст секогаш одново се раѓа нашата надеж

Исус го преобразува нашиот грев во простување, а нашиот страв во доверба. На Неговиот крст секогаш одново се раѓа нашата надеж – истакна папата Фрањо во својата порака која ја објави на својот Твитер профил на 27 март 2018 година.

На 26 март 2018 година со своите следбеници на Твитер ја сподели следната молитва: Христе, научи нè да не се срамиме од твојот Крст!

РВ/к.мк

Таг: Твитер порака

Клучни зборови: папа Фрањо, Велики пост, крст

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот