Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за октомври 2023 година

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за октомври 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец октомври 2023 година е посветена на старите и осамени лица, а гласи:

Господ нека ни помогне да

имаме сочувство и разбирање

за постарите луѓе во нашите

семејства и општество.

Да бидеме трпеливи и секогаш

Подготвени да им помогнеме

во нивните потреби.

Да учиме од нивната мудрост на животот,

нивната старост нека ја живеат свето

за да биде благослов за сите.

к.мк

 

Категорија: Вести, Македонија

За авторот