Мајка Тереза за абортусот

„За мене народите кои го легализираа абортусот се најсиромашни земји. Тие се плашат од малите, тие се плашат од неродените. И детето мора да умре, бидејќи тие повеќе не го сакаат – не сакаат повеќе ниту едно дете – детето мора да умре. Јас овде ве молам во име на малите: Спасете го нероденото дете, препознајте ја Исуовата присутност во него!“ (Од говорот при доделувањето на Нобеловата награда за мир во Осло, 10 декември 1979 година)

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк

За авторот