Во Ватикан започна четвртиот состанок на Кардиналскиот совет

Во понеделник, 28 април во Ватикан започна четвртиот состанок на Кардиналскиот совет за реформа на Куријата, соопштено е од Ватиканскиот прес центар.

Во соопштението се напомнува дека Крадиналскиот совет е формиран од Светиот Отец за да му помогне во управувањето на Универзалната Црква, како и за ревизија на Апостолската конституција Пастор Бонус, која се однесува на Римската курија. Состанокот со осумте кардинали ќе заврши на 30 април.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот