Верниците од Чанаклија се приклучија на синодалниот пат

Верниците од Чанаклија се приклучија на синодалниот пат

На 14 ноември 2021 година во филијалната црква „Свети великомаченик Ѓорги“ во Чанаклија се одржа втората по ред средба со верниците во рамки на синодалното патување. Средбата започна со молитва и повик до Светиот Дух за успех на Синодата, а потоа следеа и дискусии на темите кои се важни за универзалната Црква, но и за предизвиците кои стојат на патот на самата црковна заедница во Чанаклија.

Сите верници изразија задоволство што оваа Синода Светиот Отец сака да ги слушне и нив со нивните видувања. Секој од верниците на одржаните средби изрази подготвеност да го даде својот придонес во реализацијата на единството и мисијата на целата Католичка Црква.

Досегашните средби беа водени од страна на отец Ванчо Назов, парох во Сарај и Чанаклија.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот