Бискупот Стојанов упати честитка до белградскиот надбискуп Хочевар

Бискупот Стојанов упати честитка до белградскиот надбискуп Хочевар

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов по повод 75 години од животот и 20 години бискупска служба на Белградскиот надбискуп монс. Станислав Хочевар на 9 ноември 2020 година испрати честитка, која ја пренесуваме во целост.

Превозвишени господине Надбискупе,

По повод 75. години од животот и 20. години бискупска служба примете ги моите искрени честитки, проследени со молитви за Вас, нека Ве прати Милосрдниот Господ на Вашиот пат на служење во Црквата.

Вашето сведочење и служење во изминатите години од Вашата архипастирска служба се плод на средба и од со Бог, нека биде и за другите охрабрување и поттик за отвореност за Божјата љубов и милосрдие. Во посланието и сведочењето на Исус Христос, нека ве прати застапништвото на Блажена Девица Марија – мајка на Божјата милост.

Овие честитки ги искажувам и во име на презвитерите од Скопска бискупија и Струмичко – скопската епархија, лицата со посветен живот и верниците, со изрази на почит и братска љубов кон Вас и благодарност за љубовта која ја имате кон Црквата во Македонија.

Додека ви ги искажувам овие честитки, молам за застапништво на света Мајка Тереза, и срдечно со братска љубов Ве поздравувам во Милостивиот Господ!

+ Киро Стојанов

Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх

Категорија: Вести, Македонија

За авторот