Апостолскиот нунциј го посети центарот Мајка Тереза во Гевгелија

Апостолскиот нунциј го посети центарот Мајка Тереза во Гевгелија

На 25 март 2016 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј монс. д-р Гвидо Анселмо Пекорари во придружба на неговиот секретар го посетија Центарот за лица со посебни потреби „Мајка Тереза“ во Гевгелија.

Во таа прилика парохот о. Димитар Ташев им го претстави центарот за лица со посебни потреби и ги презентираше активностите во него.

Во своето кратко обраќање Апостолскиот нунциј монс. Пекорари ја благослови работата на центарот и посака многу успех

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот