Tag "Gaudete et Exsultate"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавен новиот апостолски поттик на Папата

На 9 април 2018 година во Ватикан е претставен апостолскиот поттик на Папата „Gaudete et exsultate – Радувајте се и воскликнете.“ Документот е поделен во пет глави во кои Светиот

Ватикан Вести

Во понеделник Папата ќе го објави свој нов апостолски поттик

Папата Фрањо во понеделник на 9 април ќе го објави новиот апостолски поттик „Gaudete et Exsultate – Радувајте се и воскликнете“ во кој размислува за повикот на светост во денешното