Tag "Јунска побожност"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Зошто јуни е посветен на Пресветото Срце Исусово?

Побожноста кон Пресветото Срце претставува голем историски израз на побожностите на Црквата кон Исус Христос својот Свршеник и Господ. Таа бара темелен став кој се состои во преобраќање и надоместување,