Tag "Јуда Тадеј"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Јуда Тадеј

Денес се празнуваат светите апостоли Симон и Јуда: првиот бил наречен Хананеец или „Ревнител“, а другиот Тадеј, што значи „Великодушен“. (…)