Tag "сестра Мери Елизабеет Ланге"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан го одобри документот „positio“ за основателката за првата афро-американска монашка заедница

Сестра Мери Елизабет Ланге ја основа првата афро-американска верска заедница во Балтимор. Таа се посветила на пасторална грижа на поробените луѓе во време кога тоа било забрането. Ватикан сега го