Tag "Светскиот ден на водата 2021"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Порака на Папата по повод Светскиот ден на водата 2021 година

На денешниот Светски ден на водата папата Фрањо преку својот државен секретар испрати порака до раководството на ФАО и УНЕСКО. Пораката ја нагласува вредноста на ова неопходно добро и укажува