Tag "Свети Игнатиј Лојолски"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Игнатиј од Лојола – од офицер до основач на Друштвото Исусово

Игнатиј од младо момче искушувано од светските работи израснал во голем мистик.