Tag "СветиоtтПрестол"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светиот Престол ја осудува употребата на автоматизираните роботи во конфликтите

Било која технологија за да биде прифатлива треба да биде споива со исправното сфаќање за човечкото битие, и доследна на тој главен темел на законот и етиката – истакна надбискупот