Tag "света Марта"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светите Литургии на Папата од домот Света Марта ги следеа и верниците во Кина

Преку апликацијата Wechat и со помош на симултан превод повеќе илјадници луѓе во кина ги следеа секојдневите свети Литургии на папата Фрањо од домот Света Марта.

Ватикан Вести

 Од целиот свет доаѓа благодарност за директниот пренос на утринските Литургии на Папата

Директниот пренос од утринските Литургиски славења на папата Фрањо привлече големо внимание, не само во Италија, туку и во целиот свет.

Ватикан Вести

 Папа: Да се молиме заедно како браќа Бог да нè ослободи од сите пандемии

На Литургијата во Домот „Света Марта“ на 14 мај 2020 година папата Фрањо потсети на Денот за молитва до Господ за завршеток на пандемијата од коронавирусот, кој го поттикна Високиот

Ватикан Вести

Папата се молеше за учениците, студентите, наставниците и професорите кои мора да најдат нов начин за поучување

Папа Фрањо на утринската Литургија на 13 мај 2020 година во Домот на Света Марта го молеше Господ да им даде на учениците, студентите, наставниците и професорите храброст да одат

Ватикан Вести

Папата Фрањо се молеше за медицинските сестри и техничари

На светата Литургија во домот Света Марта во вторник 12 мај 2020 година папата Фрањо молеше од Бог благослов за медицинските сестри и техничари, кои во ова време на пандемија

Ватикан Вести

Папата се молеше за обединета Европа

Во изминатите два дена имаше две годишнини; 70 годишнината од Декарацијата на Роберт Шуман која овозможи создавање на Европската Унија и годишнината од завршетокот на војната. Да го молиме денес

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да дозволиме Господ да нè утешува

На светата Литургија папата Фрањо го спомна денешниот Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина и повика Божји благослов за работниците во тие институции кои прават големо добро. Во

Ватикан Вести

Папата Фрањо : Да го молиме Господ за свесност за припадноста кон народот

На светата Литургија во домот Света Марта папата Фрањо повторно посебно ги спомна уметниците и го молеше Бог да ги благослови. Во проповедта потсети дека да се биде христијанин значи

Ватикан Вести

Папата молеше за новинарите

“Да молиме денес за мажите и жените кои работат во средствата за информирање. Во оваа време на пандемија ризикуваат многу, а освен тоа имаат и многу повеќе работа од вообичаеното.

Ватикан Вести

Папата Фрањо се молеше за починатите жртви на пандемијата

На литургијата во домот на Света Марта на 5 мај 2020 година папата Фрањо посебно се спомна на починатите поради заразата со коронавирусот, без близината и вниманието на нивните семејства