Tag "прогласување"

Врати се на почетна
Ватикан

Блажена Mајка Тереза ќе биде прогласена за света во септември 2016 година

Католичката црква во септември следната година ќе ja прогласи за света Мајка Тереза од Калкута добитничка на Нобелова награда за мир во 1979 година која својот живот