Tag "Пресвето Срце Исусово – Битола"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Битола: Прославен патрониот празник Пресвето Срце Исусово

Во недела 10 јуни 2018 година Скопскиот бискуп и епарх Струмичко – Скопски, монс. Киро Стојанов служеше света Литургија во парохиската црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, а во сослужение

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го воведе во служба новиот парох во Битола

Во недела 17 септември 2017 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија