Tag "преговарање"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Паролин: За Папата преговарањето не е предавање, туку услов за праведен и траен мир

По зборовите на папата Фрањо за Украина на швајцарската радио-телевизија, државниот секретар кардинал Пјетро Паролин интервенира на ова тема во интервју за „Corriere della Sera“: „Светот ризикува нуклеарна ескалација“.