Tag "првомаченик"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Стефан Првомаченик

Да простуваме и да се молиме за оние кои не навредуваат.

Вера Сведоштва

Свети Стефан Првомаченик

По прославувањето на Исусовото Рождество, го прославуваме оној кој прв го дал својот живот за Него. Отишол во смрт откажувајќи се од сѐ, бидејќи да Му припаѓа на Исус му