Tag "прва христијанска нација"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата го прогласи свети Гргур од Нарек за црковен научител

И денес го слушаме пригушениот и заборавениот крик на безпомошните браќа и сестри, кои поради нивната вера во Христос или етничкото потекло, јавно и немилосрдно се убиваат, обезглавуваат,