Tag "прашуми"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Хумс: Амазонија се распнува

Претседателот на Амазонската црковна конференција (CEAMA) кардиналот Клаудио Хумс (87) предупреди дека Амазонија се раапаѓа по актуелниот развој на земјоделството и рударството и илегалното искпоување на злато.