Tag "празник Пресвето Тело и Крв Христови"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да го бараме Исус присутен во дарохранителницата и во оние кои страдаат

Папата ги поттикнува верниците да живеат евхаристиски живот, да го пренесуваат во светот огнот на Божјата љубов. Тоа го направи за време на Генералната аудиенција, а денес повторно го истакна