Tag "православни"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Свети Иринеј, духовен мост помеѓу Исток и Запад

Папата Фрањо ја прими заедничката католичко-православна работна група „Свети Иринеј“. „Со задоволство свети Иринеј ќе го прогласам наскоро за црковен учител со титула Doctor unitatis“, рече Папата.