Tag "праведник меѓу народите"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Поранешниот Скопскиот бискуп Чекада е праведник меѓу народите

Монсињор Смиљан Чекада, Скопски бискуп (1940-1967) Јад Вашем го прогласи во 2010 година за праведник меѓу народите.