Tag "почит"

Врати се на почетна
Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Не свртувајте им грб на сиромашните

„Тоа е она што го сакам од вас: Љубете ги сирмашните и не им свртувајте грб, бидејќи ако на нив им свртете грб, сте го свртеле на Исус. Тој самиот

Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Нашите сиромашни се посебни луѓе

„Нашите сиромашни се посебни луѓе и тие заслужуваат љубов. На нив не им е потребно нашето сожалување, нашите симпатии, тие имаат потреба од нашата љубов, која ги разбира.

Ватикан

Папата: Взаемна доверба и почит помеѓу евреите и католиците

Папата Фрањо вчера, на 25 јуни, на аудиенција ја прими делегацијата на здружението „Б’наи Б’рит интернационал, хуманитарна и културна организација основана во 19 век,