Tag "Последна вечера"

Врати се на почетна
духовнитекстови Колумни Размислување Свет

Велики Четврток – почеток на Пасхалното тродневие

Свечените обреди во Страсната седмица, како темел на целата литургиска година, ни помагаат подлабока да размислуваме и да потонеме во централните настани на нашето откупување: