Tag "Посвета на Безгрешното Срце на Марија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо упати писмо до бискупите во целиот свет

Папата Фрањо испрати писмо до сите католички бискупи во пресрет на осветувањето на Русија и Украина на Безгрешното Срце на Марија, нарекувајќи го „гест на Универзалната црква“ во кој се

Вести Македонија

Бискупот Стојанов посветувањето ќе го изврши од базиликата Свети Петар во Рим во заедништво со папата Фрањо

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов се придружува на повикот на папата Фрањо, на молитвата за посветување на човештвото, посебно Русија и Украина и ги повикува