Tag "Порцијанкула"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата во Асизи: Секој треба да сведочи милосрдие

Доаѓајќи во Асизи на 4 август 2016 година по повод 800-тата годишнина од порцијунколската прошка, Светиот Отец истакна дека основачот на фрањевците не можел да бара поголем