Tag "Порциункола"

Врати се на почетна
Ватикан

Објавени деталите за поклонението на Папата во Асизи

Објавени се деталите за престојната посета на Папата на Асизи по повод 800 години од потполниот опрост од Асизи. Светиот Отец на 4 август ќе се упати на приватно поклонение

Ватикан

Папата Фрањо на 4 август ќе го посети Асизи

Папата Фрањо ќе ја посети Порциункола во Асизи, во попладневните часови на 4 август, по повод 800-годишнината од асишкото простување, кое како провидение