Tag "планина Кармил"

Врати се на почетна
Размислување Свет

Свети пророк Илија

На 2 август (20 јули) Црквата го слави споменот на еден од најфасцинантните, а можеби исто така и наjмистериозни личности во историјата: свети пророк Илија.