Tag "патријарх Тавадрос II"

Врати се на почетна
Вести Свет

Египет: Нема откажување на божиќните Литургии

Патријархот на Коптската православна Црква Тавадрос II, во неделата на 31 декември 2017 година,

Ватикан

Папата испрати порака до патријархот Тавадрос II

Католиците и коптите можат заедно да сведочат за важните вредности како светоста и достоинството на секој човечки живот, светоста на бракот и семејниот живот