Tag "Пастор бонус"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Нормите од Пастор бонус и понатаму се во сила

Папата Фрањо на 27 октомври испрати писмо до кардинал Пиетро Паролин ватиканскиот државен секретар во кое што одговара на некои проблеми кои произлегоа во текот на реформата на Римската Курија.