Tag "Папскиот одбор за меѓународните евхаристиски конгреси"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Освен мачеништвото во крв постои и „бело мачеништво“

Примајќи ги во аудиенција членовите на Консулативниот совет на Витешкиот ред на Божјиот гроб, папата Фрањо ја спомна драматичната состојба на христијаните кои сѐ повеќе се прогонуваат и убиваат. Маченици

Ватикан Вести

Папата: Ширете ја „евхаристиската култура“

На 10 ноември 2018 година папата Фрањо ги прими во аудиенција учесниците на Генералното собрание на Папскиот одбор за меѓународните евхаристиски конгреси.