Tag "Папска академија на науките"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Науката и мудроста на автохтоните народи можат да помогнат во заштита на планетата

Папата Фрањо во четврток 14 март 2024 година ги прими учесниците на конференцијата одржана во Ватикан на оваа тема, нагласувајќи уште еднаш дека културите, традициите и духовноста треба да бидат